Kan ik artritis krijgen door het kraken van mijn knokkels?

Ik zal het verklappen, nee dat krijg je er niet van!

Vertel mij meer!

Dr. John Fackler van de Houston Methodist Orthopedics and Sports Medicine zegt erover: “Er zijn geen schadelijke effecten bekend van het kraken van knokkels.” Het ergste wat kan gebeuren door knokkel-kraken is een tijdelijke zwelling of gevoel van zwakte in de handen, maar artritis niet.

Dus mythe ontkracht!

Wanneer je je knokkels kraakt “voelt dat als een verlichting van de spanning in de gewrichten” zoals Dr. Fackler zegt. Wanneer dat fenomeen optreedt, veroorzaakt het afleiding van het gewricht en wordt het gewricht voor een korte seconde gescheiden. Als er tractie op het gewricht wordt uitgeoefend, voelt het alsof het losser wordt en mobieler is. “

Dus wanneer krijg je artrose?

Dit heeft te maken met leeftijd of kan genetisch bepaald zijn. In het algemeen kan dit voorkomen rond de leeftijd van 40 jaar of daarboven. Dr. Fackler zegt: “De grote meerderheid van artritispatiënten hebben hiervoor een genetische aanleg. Echter, als je jonger bent en een blessure of scheur in de gewrichtsband of in de meniscus oploopt heb je daarmee op latere leeftijd een hogere kans op artritis.”

Dus is het veilig om te doen?

Nou, niet helemaal. Wanneer je je knokkels kraakt kan dit tijdelijke zwelling veroorzaken of een subtiele vergroting van het gewricht, maar in principe is er geen grote schade. Echter, hoe vaker je dit doet hoe meer je de zenuwen rondom het gewricht kunt overstrekken en irriteren. Volgens Dr. Fackler “Zijn er geen langdurige studies die aantonen dat knokkelkraken schade veroorzaakt.” Dr. Fackler zegt: “Tot dan, als het aankomt op je vingers, maak je dan geen zorgen.”

Bron: Kan ik artritis krijgen door het kraken van mijn knokkels?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

Choose the desired location

Choose the desired location