Kan chiropractie helpen tegen mijn migraine?

Hoe kan chiropractie helpen?

Allereerst, laten we definiëren wat migraine is. De Mayo Clinic omschrijft het als: “Hevige kloppende pijn of een pulserend gevoel, meestal aan één kant van het hoofd. Het gaat vaak gepaard met misselijkheid, braken en extreme gevoeligheid voor licht en geluid. Migraineaanvallen kunnen uren tot dagen aanhouden en de pijn kan zo ernstig zijn dat het uw dagelijkse bezigheden verstoort. ” Dit klinkt nogal verzwakkend en dat kan ook zo zijn. Veel mensen hebben gemerkt dat ze zich niet kunnen concentreren op hun werk en dat het zelfs hun relaties kan beïnvloeden, of dat nu met familie of vrienden is.

Dus hoe lossen we dit op?

Er zijn een aantal essentiële vragen die we onszelf moeten stellen wanneer iemand migraine heeft zodat wij de oorzaak van de pijn kunnen aanpakken.
1) Wanneer merkt u dat de migraine begint?
Een migraineaanval begint vaak in de ochtend en kan een resultaat zijn van een slaappositie. Hoe kan dat? Wanneer u op uw buik slaapt met uw nek naar één kant gedraaid is, kan dit een aanzienlijke hoeveelheid druk uitoefenen op de wervelslagader en kan de bloedstroom naar de hersenen matig verminderen. De aanhoudende positie hiervan kan migraine veroorzaken.
2) Maakt u gedurende de dag verschillende temperatuurveranderingen door en correleert de migraine daarmee?
Wanneer dit gebeurt, kan een reden daarvan zijn dat de temperatuur de vasodilatatie en vasoconstrictie van de slagaders verandert die verantwoordelijk zijn voor het opwekken van migraine. Let dus de volgende keer goed op en leer van de omgeving waarin u uw lichaam in plaatst.
3) Heeft u een stressvol leven of heeft u stress van uw werk?
Mentale stress is een groot probleem. Als u constant last heeft gehad van stress door uw werk of door uw familie, begint het lichaam meer cortison te verspreiden. Deze uitscheiding van cortison is het mechanisme van het lichaam om te reageren op “stressvolle situaties”, zoals wanneer u bijvoorbeeld in het wild een leeuw zou tegenkomen. Met de aanwezigheid van cortison stijgt je bloedsuikerspiegel om toegang te geven tot energie om weg te rennen van de stressfactor. In dit geval, wanneer de stress aanhoudt, krijgen we echter geen goede reactie, het lichaam begint de ontstekingsreacties te verhogen die schadelijk kunnen zijn voor de lichaamsfuncties en waardoor we vatbaarder worden voor migraine.
Naast deze drie factoren zijn er nog veel andere mogelijke factoren.

Wat kan een chiropractor voor mij betekenen?

Wanneer u een chiropractor zoekt met betrekking tot uw migraine, krijgt u een volledige beoordeling en worden de laatste drie genoemde vragen gesteld. Dit helpt ons als chiropractor om het publiek voor te lichten en vervolgens corrigerende zorg te bieden die de bloedstroom helpt verbeteren, aangezien is aangetoond dat chiropractie de bloeddruk en hartslag verbetert.

Andere voordelen kunnen zijn: het verlichten van druk of spanning op de gewrichten die kunnen bijdragen aan uw migrainepijn. Ook houdingsadvies en diverse ontspanningstechnieken maken deel uit van het zorgplan. Dus als u twijfelt over uw migraine? Vraag het aan uw chiropractor.

Bron:

mayo clinic – migraine

Memphis Chiropractors may relieve migraines 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

Choose the desired location

Choose the desired location